ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Οι Έλληνες ασκητές της Εκπαίδευσης Σαμπάλα ιδρύσαμε το 2002 τον Μη Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο “ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ”, ο οποίος δεν έχει πολιτικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα, δεν αποτελεί παράρτημα ούτε εκπροσωπεί άλλον ελληνικό ή διεθνή σύλλογο ή οργάνωση και δεν επιτρέπει οποιαδήποτε διάκριση ή διαχωρισμό με βάση τη θρησκεία, το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την καταγωγή.

Σκοπός των εκδηλώσεων του συλλόγου είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη κοινωνικής και ανθρωπιστικής συνείδησης, βασισμένη στις βασικές αρχές της φιλανθρωπίας, κοινωνικότητας, αλήθειας, δικαιοσύνης, γαλήνης, αγάπης και ΜΗ ΒΙΑΣ.

Διοργανώνονται διαλέξεις, συζητήσεις, προγράμματα ασκήσεων αυτογνωσίας και ψυχοσωματικής χαλάρωσης, καλλιτεχνικές – πολιτιστικές δραστηριότητες, μεταφράσεις φιλοσοφικών κειμένων και παρουσιάζεται στην Ελλάδα η Εκπαίδευση Σαμπάλα, στο σύνολο των σπουδών της. Η τεχνική της γαλήνιας παραμονής όπως ονομάζεται, δίνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο από ειδικά εκπαιδευμένους σύμβουλους διαλογισμού, χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση.

Συνημμένα στην ιστοσελίδα αυτή και για την εξυπηρέτηση όσων δεν γνωρίζουν αγγλικά ώστε να ενημερώνονται από τις διεθνείς ιστοσελίδες, θα μεταφράζονται στα ελληνικά, ενημερωτικά κείμενα πάνω στην άσκηση του Διαλογισμού, την Εκπαίδευση Σαμπάλα, το Βουδισμό ως Φιλοσοφία, και θα παρουσιάζονται βιογραφικά στοιχεία συγγραφέων και Δασκάλων που το έργο τους αφορά την προσωπική αναζήτηση και τη δουλειά με τον εαυτό.

Η αίθουσα διαλογισμού του συλλόγου προσφέρεται επίσης για ομιλίες – συγκεντρώσεις – συνεδρίες ομάδων που επίσης ασχολούνται με θέματα που αφορούν φιλοσοφία, πνευματική ανάπτυξη και ψυχοσωματική υγεία.

Εβδομαδιαίες συναντήσεις

Κάθε Τετάρτη, από τις 18.00μμ έως τις 20.30μμ, με άσκηση καθιστού διαλογισμού, διδασκαλίες του Chogyam Trungpa Rinpoche και Sakyong Mipham Rinpoche σε dvd, μελέτη κειμένων και ομαδική συζήτηση.

Ο χώρος συναντήσεων για άσκηση και εκδηλώσεών μας βρίσκεται στη διεύθυνση Δήλου 2 & Μικράς Ασίας στο Γουδή, ακριβώς απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Κοντινότερη στάση ΜΕΤΡΟ είναι ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ και επίσης υπάρχουν οι λεωφορειακές γραμμές 622 και 815.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου και για συνεργασίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Στο τηλέφωνο 6932-344644 κο Γιώργο Παπαμιχαλάκη & στο e-mail:[email protected]