ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ SHAMBHALA

Καθιστός Διαλογισμός Φωτο: Όλγα Παπαλεξάνδρου

Η εκπαίδευση Shambhala είναι μια σειρά εργαστηρίων μελέτης και στοχασμού, κατάλληλων τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ασκητές διαλογισμού.Η απλή και βαθιά τεχνική της εγρήγορσης και συνειδητότητας είναι η βάση ενός διακεκριμένου τρόπου διαλογισμού, ο οποίος μπορεί να ωφελήσει όλους τους ανθρώπους, κάθε πνευματικής παράδοσης και τρόπου ζωής.

Η εκπαίδευση Shambhala αφορά τη μελέτη και άσκηση της πολεμικότητας της Shambhala, της παράδοσης της ανθρώπινης γενναιότητας και ηγεσίας.Ο δρόμος αυτός μας δείχνει τον τρόπο να δεχόμαστε τις προκλήσεις της καθημερινότητάς μας σαν ευκαιρίες για άσκηση στοχασμού και για κοινωνική συμπεριφορά.

Η εκπαίδευση της Shambhala έχει άντλήσει την έμπνευσή της από τον αρχαίο μύθο του Βασιλείου της Shambhala, το οποίο λέγεται πως ήταν μια κοινωνία, η οποία αντλούσε την ευγενή και άφοβη αίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, από την άσκηση του διαλογισμού. Το θρυλικό Βασίλειο της Shambhala υπήρξε το όραμα που καθοδήγησε, για πολλούς αιώνες, αρκετούς Ασιατικούς αλλά ακόμα και Δυτικούς πολιτισμούς. Ένα όραμα που μας δείχνει ότι όλες οι πλευρές της καθημερινής μας ζωής και κοινωνίας – οικογένεια, εμπόριο, τέχνες – μπορούν να εμποτιστούν με μια αίσθηση ιερότητας.